Que és la Trencacims?

La Trencacims Paüls és més que una cursa, més que una prova esportiva, més que un dia de competició, marques i classificacions. La Trencacims Paüls és la cursa del poble. Els voluntaris, corredors i acompanyants obliden durant un cap de setmana els problemes del dia a dia i es deixen envair per l’ambient festiu i les ganes de gaudir de tot el que genera aquest esdeveniment esportiu.

La sortida, a trenc d’alba, on un camí de torxes marca l’inici de la cursa, deixa pas a 50 kilòmetres amb 4400 metres de desnivell positiu on els participants creuen camins, senderes i trams molt complicats, però dels que agraden als corredors.  El recorregut de la Ultramarató de les Terres de l’Ebre està fet per als més agosarats que no tenen por a superar els obstacles i la dificultat amb els que compta la prova.

El poble de Paüls enclavat al Parc Natural dels Ports esdevé l’escenari ideal on cada kilòmetre és diferent a l’anterior i amb paratges que et deixen sense paraules.

El moment més esperat i sens dubte més emocionant: quan el corredor creua la meta, on per un moment tot es para i es conté l’alè. Una sensació de la que molts en diuen que és indescriptible. I cada un d’ells escolta el seu nom en els darrers metres de la cursa i els aplaudiments que premien l’esforç fet durant hores.

Un dia que comença i acaba de nit perquè es vol aprofitar cada hora, minut i segon. Una festa final amb espectacle, música i focs artificials amb els voluntaris com a protagonistes. Perquè no ens podem oblidar que ells et donen ànims als avituallaments quan et falten les forces, et donen una espenta quan més ho necessites, t’informen i et faciliten la teua estada, perquè sense ells, els VOLUNTARIS, res seria igual!

L’esport uneix a les persones i a Paüls, la passió per córrer ha il·lusionat al poble que cada any compta els dies per tornar a viure i formar part de la seua cursa. El pròxim 14 i 15 d'abril no hi podeu faltar tan si és per córrer o animar als que ho fan, perquè tothom és important a la TRENCACIMS!